L’espai de la musica: Aquí és nadal i estic content! - La Pegatina

Frase feta del mes

“Pel desembre, gelades i nevades i sopes escaldades”

dilluns, 31 de gener de 2011

La plaça Sant Jaume es vesteix de República


El públic aclama la República a la plaça de Sant Jaume
La plaça Sant Jaume de Barcelona ha fet un salt en el temps, a la primavera de 1931. El motiu ha estat el rodatge de la pel·lícula:” 14 d'abril. Macià contra Companys”. A la plaça els figurants que hem anat hem ajudat a reproduir la proclamació de la República Catalana.

El film, dirigit per Manuel Huerga i amb Pere Ponce en el paper de Lluís Companys, és idea del periodista, historiador i responsable de la productora Minoria Absoluta Toni Soler. L'única condició per assistir-hi ha estat acudir-hi vestit d'època i finalment al rodatge s'hi han aplegat més de 500 persones. 

El rodatge de les escenes haviem d'iniciar-ho cap a les 10 del matí, però s'ha hagut d'endarrerir uns minuts perquè la pluja ha descarregat amb lleugera intensitat entre les 9.30 i les 10.15. Encara que la filmació estava prevista que la acabéssim cap a les 2 de la tarda ha acabat gairebé 2h més tard.

La intenció és que la pel·lícula surti pels voltants del 14 d’abril que aquet any serà el 80 aniversari de la proclamació de la República Catalana. Us invito que quant surti la pel·lícula aneu a veure-la.