L’espai de la musica: Aquí és nadal i estic content! - La Pegatina

Frase feta del mes

“Pel desembre, gelades i nevades i sopes escaldades”

dimecres, 26 de gener de 2011

O rendir-se o optar per la independència


El expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, diu que l’independentisme és l'única via perquè Catalunya no desaparegui com a nació. 

 

L'expresident s’ha unit a la proposta de l’independentisme dient: "l'alternativa ara ja només podria ser la independència". "La opció independentista és de difícil realització. L'altra no és tant difícil perquè equival a rendir-se.

 

L'expresident de la Generalitat ha culminat dient que Catalunya ja només té dues opcions: O rendir-se o optar per la independència. 

"A hores d'ara és ingenu pensar que es podrà frenar el procés d'anar cargolant l'Autonomia, i de fet la identitat, l'autogovern i l'economia de Catalunya amb noves negociacions, com pretenen encara alguns socialistes catalans. Si algun canvi hi pot haver de moment més fàcil és que sigui per a mal que per a bé", avisa. Per tant, conclou que "l'alternativa a això ara ja només podria ser la independència".

Montilla i Jordi Pujol en la manifestació del 10J
Per Pujol, ni tant sols és plantejable a aquestes alçades la fórmula federal del Quebec i el Canadà, que hagués tingut més acceptació que la independència, a Catalunya. "En tot cas entre la independència i ser el Quebec espanyol molta gent votaria això segon. Però podria molt ben bé ser que per Espanya l'estatus del Quebec sigui tan intolerable com la independència", argumenta.

I encara més: "Mentre esperem el dia d'un hipotètic referèndum oficial i vinculant, els catalans un objectiu clar sí que el tenim: reforçar-nos internament". L'expresident considera que "Catalunya té país" i "gent amb iniciativa", malgrat la crisi i la "hostilitat espanyola". "I mentre hi hagi país hi haurà futur. I el país anirà aplicant dia a dia el seu dret a decidir!".

Això només es una mostra de com la gent se n’està adonant que la única sortida que pot tenir Catalunya fins el moment és l’independentisme.