L’espai de la musica: Aquí és nadal i estic content! - La Pegatina

Frase feta del mes

“Pel desembre, gelades i nevades i sopes escaldades”

divendres, 14 de gener de 2011

Pa NegreLa gran sorpresa de les nominacions als Premis Goya l'ha donat el cineasta mallorquí Agustí Villaronga amb la pel·lícula "Pa negre".

La pel·lícula de Villaronga té 13 nominacions a part de la de la de millor pel·lícula. Aquestes són a millor direcció, millor actriu protagonista, millor actor secundari, millor actriu secundària, millor actor revelació, millor actriu revelació, millor guió adaptat, millor fotografia, millor direcció de producció, millor direcció artística, millor vestuari, millor maquillatge i perruqueria i millor so."Pa negre" també ha estat nominada en 15 categories dels Premis Gaudí en la seva tercera edició, en la que estan incloses, les de millor pel·lícula, millor direcció i millors actors i actrius protagonistes i secundaris.

La pel·lícula tracta dels anys durs de la postguerra rural a Catalunya, l’Andreu, un nen que pertany al bàndol dels  rojos, troba un dia al bosc els cadàvers d’un home i el seu fill. Les autoritats volen carregar-li el mort al seu pare, però ell, per ajudar-lo, intenta esbrinar qui els va matar. En aquest recorregut, es produeix en l’Andreu el despertar d’una consciència moral front un món d’adults alimentat per les mentides. Per sobreviure, traeix les seves pròpies arrels i acaba descobrint el monstre que habita en ell.

Des d’aquesta pàgina dono les meves mes sinceres felicitacions a Agustí Villaronga i a tot l’equip de productors i actors de la pel·lícula.