L’espai de la musica: Aquí és nadal i estic content! - La Pegatina

Frase feta del mes

“Pel desembre, gelades i nevades i sopes escaldades”

dimecres, 16 de febrer de 2011

El cuiner Santi Santamaria mor en un viatge a Singapur


Santi Santamaria, en primer terme
El xef Santi Santamaria, un dels més prestigiosos a nivell mundial, ha mort de forma sobtada als 53 anys durant un viatge a Singapur. 'La Vanguardia', mitjà amb el qual col·laborava Santamaria, ha avançat la notícia, confirmada posteriorment al diari ARA per Rubén Gonzaléz, del restaurant Can Fabes.
Santamaria va néixer a Sant Celoni (Barcelona) el 26 de juliol de 1957. L'any 1981 va inaugurar El Racó de Can Fabes a la masia on els Santamaria han viscut durant més de dos segles. El reconeixement no va trigar a arribar, i després de vuit anys va rebre la primera estrella Michelin, que va repetir al 1989. La segona estrella va arribar només un any més tard, el 1990. La va mantenir durant quatre anys fins que el 1994 va aconseguir la consagració definitiva amb la tercera estrella Michelin: era el primer cuiner català que rebia aquesta distinció.
A més de dirigir el Racó de Can Fabes, l'any 2000 obre un nou restaurant a Madrid, el SantCeloni, que aconsegueix en només un any la seva primera estrella Michelin: quatre anys més tard n'obtindria la segona. El 2006 obre el restaurant Evo, situat a l'àtic de l'Hotel Hesperia Tower, a Barcelona i un any més tard inaugura el Tierra, al Valdepalacios Hotel Gourmand (situat a la Serra de Gredos). El procés d'expansió no s'atura a la península i el porta fins a una illa artificial de Dubai on obre l'any 2008 el restaurant Ossiano.
El 2009, Santamaria obté set estrelles Michelin: tres per Can Fabes, una per l'Evo, i una altra pel Tierra. Cap cuiner català ni espanyol n'havia aconseguit tantes.
----Acompanyem en el dol a la família----