L’espai de la musica: Aquí és nadal i estic content! - La Pegatina

Frase feta del mes

“Pel desembre, gelades i nevades i sopes escaldades”

diumenge, 27 de febrer de 2011

Lax'n'Busto

Lax'n'Busto són una referència, i un dels grups més emblemàtics de Catalunya, que ha sabut créixer amb el temps i evolucionar constantment, sense perdre en cap moment el que són els seus principals actius: l'energia del seu directe i la fidelitat del seu públic.

Els Lax'n Busto van néixer l'any 1986 al Vendrell. A principis del 87 van començar a fer actuacions en directe. Poc a poc van començar a fer-se populars. El primer lloc aconseguit al concurs "Rockacció 88" els va permetre fitxar per la discogràfica Discmedi.

Des de aquet moment van anar augmentant la seva popularitat treien nous treballs. Van anar definint el seu estil Pop – Rock.

A partir del gener del 1998 van tenir el millor moment a la seva carrera fins al moment. Enregistren un nou treball discogràfic. El disc surt al mercat a primers d'abril i arriben a les 30.000 còpies venudes el novembre del mateix any. La "Gira Positiva" 19981999 els portarà a fer un centenar d'actuacions per tot Catalunya. Durant els mesos de febrer a març del 2000 enregistren el seu disc Llença't. Les dotze cançons de Llença't són 100% Lax'n'Busto, però amb un estil més concret, amb un missatge musical més acotat dins dels paràmetres més essencials del grup. Va ser un any ple de concerts en el qual van fer 60 actuacions arreu dels Països Catalans, Alacant, València i Balears. Van rebre els Premis Enderrock 2001 al millor grup, millor disc, millor cançó, millor videoclip i millor concert. També els van atorgar el Premi al Disc Català de l'any 2000 per Ràdio 4.

El 2002 els Lax'n'Busto van tornar als escenaris amb el seu nou muntatge Elèctric Tour 2002 que va ser el laboratori per experimentar i posar a prova les noves cançons que desprès van formar part del seu nou disc Morfina. 2003. Als premis 2004 van guanyar millor artista, millor disc, millor cançó i millor directe, per votació popular de la revista Enderrock.

Al 2006 van complir vint anys de directes, vint anys de música... reben els premis Enderrock 2006 a un dels millors grups poprock català del 2005 i a la millor portada pel disc Grans Èxits. Un any de canvis on el Pemi Fortuny deixa el grup per anar a Sierra Leone per desenvolupar un projecte solidari com a cooperant i s'incorpora al grup el cantant manresà Salva Racero.

Al 2007 podem veure els Lax'n'Busto, més grans. Graven un disc a Califòrnia que conté dotze cançons, suficients per gaudir sense excepció del treball. La nova veu dels Lax'n'Busto, la del Salva, és un detonant del canvi: té cos, potència melòdica, una amplia variació de registres i un joc d'aguts que ha obert les possibilitats de composició de la banda.

Al 2009 els Lax'n'Busto publiquen l'Apolo un treball que recull tota la intensitat del concert espacial realitzat a l'Apolo, amb dos temes inèdits, documentals, entrevistes, fotos, els darrers videoclips... fan d'aquest treball la millor "carta de presentació" d'un dels grups més emblemàtics de Catalunya, que ha sabut créixer amb el temps i evolucionar constantment, sense perdre en cap moment el que són els seus principals actius: l'energia del directe i la fidelitat del seu públic.

Finalment i després d'una extensa trajectòria de prop de 25 anys, els Lax'N'Busto han agafat el repte de fusionar la seva música arrelada en el rock i el pop, amb un concepte orquestral de tall clàssic.Us deixo amb la cançó mes multitudinària de la historia del grup: