L’espai de la musica: Aquí és nadal i estic content! - La Pegatina

Frase feta del mes

“Pel desembre, gelades i nevades i sopes escaldades”

dilluns, 14 de febrer de 2011

'Pa negre' arrasa als Goya amb nou premis

El film d'Agustí Villaronga 'Pa negre' ha estat la gran triomfadora de la nit dels Goya, amb nou premis. Mai una pel·lícula rodada en català n'havia guanyat tants.

Pa negre ha estat la gran triomfadors dels Goya, amb nou premis: millor film, director (Agustí Villaronga), actriu (Nora Navas), actriu secundària (Laia Marull), actor novell (Francesc Colomer), actriu novell (Marina Comas), guió adaptat (Villaronga), fotografia (Antonio Riestra), direcció artística (Ana Alvargonzález). Però si la gala té un nom propi és el d'Agustí Villaronga. Gladiador del cinema, home de prestigi a Europa, mai havia arribat tan amunt quant als reconeixements públic. Aquesta nit no ha oblidat tots els que l'han acompanyat en aquestes més de dues dècades de cinema

Isona Passola, la productora de Pa negre, i que ja havia rodat amb Villaronga El mar, va agrair-li al director mallorquí, haver-la situada al punt més alt del cinema espanyola. Després ha lloat la gosadia dels acadèmics que han votat per un film en català. Un vot, ha dit, a favor de la "diversitat". "El cinema sempre va davant", ha recordat.

Buried, del català Rodrigo Cortés ha guanyat en els categories de millor guió original. millor muntatge i millor so. Tres premis de pes. 

Però el domini català no ha quedat aquí. El documental de Carles Bosch sobre el president Pasqual Maragall Bicicleta, cullera, poma, ha guanyat el Goya al millor documental. El film d’Iciar Bollaín ha guanyat els Goya al millor actor de repartiment i a la millor música original, obra del gran Alberto Iglesias. I Javier Bardem és, com no, el millor actor de l'any pel seu paper a Biutiful, rodada a Barcelona.