L’espai de la musica: Aquí és nadal i estic content! - La Pegatina

Frase feta del mes

“Pel desembre, gelades i nevades i sopes escaldades”

diumenge, 27 de febrer de 2011

Restitució de les quatre columnesLes quatre columnes restituïdes
Avui hem pogut veure la restitució de les quatre columnes de Puig i Cadafalch, que simbolitzen les quatre barres de la senyera catalana, ha set un acte carregat de simbolisme i de reivindicació nacional. Han estat presents els castellers, que han aixecat quatre pilars coronats amb senyeres i banderes de la ciutat. La Coral Sant Jordi ha cantat El cant de la senyera i Els segadors.

Les columnes van començar a aixecar-se l'any 1919 sen un projecte de Josep Puig i Cadafalch en una zona de la ciutat. Les columnes formaven part d'un projecte d'urbanització de la muntanya de Montjuïc que Puig i Cadafalch va presentar al 1915. Al ser un símbol de la perseverança, la convicció i la fermesa de la llengua, la cultura i la identitat nacional catalana, al 1928, la dictadura de Primo de Rivera va fer dinamitar les columnes.

Enric Padrosa va reclamar, farà ara nou anys, que es recuperessin les columnes. Gracies han aquesta reclamació es va planteja reconstruir-les, finalment es va decidir la seva restitució.