L’espai de la musica: Aquí és nadal i estic content! - La Pegatina

Frase feta del mes

“Pel desembre, gelades i nevades i sopes escaldades”

dimarts, 1 de març de 2011

Pepe Rubianes


Avui és el segon aniversari de la mort de Pepe Rubianes. Pepe Rubianes va néixer a Vilagarcía de Arousa el 1947, encara que es definia a ell mateix com a un vividor mig gallec, mig català. Ha estat un dels millors humoristes de la història i  per això avui l’he volgut recordar.

Des de molt jove mostrà la seva inclinació per la interpretació. Amb només 16 anys ja va debutar en una obra de l'Organització Nacional de Cecs. Però va ser a la Universitat de Barcelona, on es va començar a familiaritzar amb els escenaris. Primer es va ajuntar al grup T.O.C.(Teatre Universitari de Càmera). Posteriorment es va integrar en el NGTU (Nou Grup de Teatre Universitari) on va conèixer els integrants de la futura companyia Dagoll Dagom. Més endavant va decidir entrar a la companyia Dagoll  Dagom on va fer diverses obres.

Al 1981 va fer un salt en la seva carrera i va decidir emprendré el camí en solitari. Des d’aquest moment va viure el seu millor moment o va esdevenir molt més conegut.

Tot i això va tenir un gran problema en la seva carrera. Va anar a un programa de TV3 on el van entrevistar. Responent a una pregunta del presentador sobre la seva actitud respecte a la unitat d'Espanya va dir: "A mi la unidad de España me suda la polla por delante y por detrás. Y que se metan a España ya en el puto culo, a ver si les explota dentro y les quedan los huevos colgando del campanario". Posteriorment, davant les crítiques rebudes per aquestes declaracions, va dir que els seus comentaris anaven referits a una determinada concepció d'Espanya: "...jo vaig insultar l'Espanya que va matar Lorca. Respecto l'Espanya democràtica i constitucional. Aquesta Espanya em mereix tots els meus respectes i, a més, pertanyo a ella".

Sempre el tindrem a la nostra memòria, ja que ens ha fet passar grans moments i sobretot, el que és mes important, ens ha fet riure com ningú.