L’espai de la musica: Aquí és nadal i estic content! - La Pegatina

Frase feta del mes

“Pel desembre, gelades i nevades i sopes escaldades”

dijous, 30 de juny de 2011

El Sí a la independència guanyaria amb un 60% dels vots


El Centre d’Estudis d’Opinió ha preguntat per primera vegada “si demà es fes un referèndum per decidir la independència de Catalunya” Un 42,9% votaria sí, només un 28,2% votaria no i un 23,3% no aniria a votar.

Aquesta enquesta demostra el maltractament rebut per Catalunya aquests últims 30 anys, l’últim ha estat les retallades a l’Estatut. Sí, Catalunya ha pogut cometre alguns errors, però Espanya, ens explota com si fóssim una simple Colònia i a més a més imposa la seva llengua amb l’intent de fer desaparèixer poca poc  el català del mapa.

Hi ha una part importantíssima del vot independentista per raons econòmiques i per qui ho dubti això es completament honest. Una altra part per raons lingüístiques, la llengua catalana, que ha estat molt maltractada, els últims anys.

Però jo trobo que hi ha una altra part molt més important, el desig de llibertat. Ara no som lliures, el Parlament de Catalunya no pot decidir sobre salaris, sobre la energia i un llarg etc. que ens demostra que no podem decidir res vital pel nostre país, i la gent d’aquestes coses se n’adona perquè no són imbecils, cosa que fa créixer l’independentisme.

Per si algú encara es pregunta què ofereix la independència: Llibertat del nostre poble, Autogovern, gestionar els nostres diners, salvar la nostra llengua... i, per acabar, comentar que si Espanya fos una democràcia real, no prohibiria un referèndum per la independència i de Catalunya, dret que esta reconegut a la Declaració Universal dels Drets Humans.