L’espai de la musica: Aquí és nadal i estic content! - La Pegatina

Frase feta del mes

“Pel desembre, gelades i nevades i sopes escaldades”

dilluns, 4 de juliol de 2011

Cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell


Com tots el anys, el primer cap de setmana de  juliol, m’he assegut davant de la televisió per veure la tradicional cantada d’havaneres. Aquest any la platja de Port Bo de Calella de Palafrugell ha acollit la cantada d’havaneres que ja n’és l’edició número 45.

La Cantada de Calella de Palafrugell es va iniciar l’any 1966 amb una trobada de cantaires a la taberna de Can Batlle. Actualment és la cantada de Catalunya més antiga. L’èxit que va tenir va portar els organitzadors a repetir l’acte i a fer una cantada més formal a la platja d’en Calau, a Calella de Palafrugell. L’any 1969, l’Associació d’Amics de Calella, organitzadora de la cantada en aquell moment, va decidir traslladar-la a la plaça del Port Bo, lloc on se celebra en l’actualitat.

Actualment hi assisteixen unes 40.000 persones i més de cinquanta mitjans de comunicació retransmeten la Cantada. Probablement tot aquest conjunt de factors, a més a més de l’arrelament social que ha tingut, provoquen que Calella sigui la capital de l’havanera.