L’espai de la musica: Aquí és nadal i estic content! - La Pegatina

Frase feta del mes

“Pel desembre, gelades i nevades i sopes escaldades”

diumenge, 25 de setembre de 2011

Festes de la Mercè

Des del 1868 la Verge de la Mercè és la patrona de la ciutat de Barcelona. El motiu va ser el deslliurament de la ciutat, al segle XVII, d'una plaga de llagostes que va assolar el país. Tres anys després d'aquella data, la capital catalana va proclamar les festes majors, en aquelles dates, en honor de la Mercè.  

Durant el cap de setmana pròxim a la diada de la Mercè, Barcelona s'omple d'actes de tot tipus, i en destaquen la Cavalcada amb els Gegants, el Toc d'Inici, la jornada castellera i el Correfoc que ja ha estat un referent per moltes altres poblacions.  

En el darrers anys hi ha dos actes que cada cop han anat aglutinant més gent: D'una banda la ja tradicional Cursa de la Mercè (celebrada des del 1.979) que aquest any tindria el seu rècord de participants amb quasi 15.000 corredors; i un espectacle piro musical, amb focs artificials i música, a les fonts de Montjuïc, que aquest any retrà homenatge a les 4 columnes de Puig i Cadafalch de Montjuic, després de ser restaurades.  

Les possibilitats econòmiques de Barcelona, així com la necessitat d'atendre les demandes del més d’un milió d'habitants, han configurat una festa variada i complerta.