L’espai de la musica: Aquí és nadal i estic content! - La Pegatina

Frase feta del mes

“Pel desembre, gelades i nevades i sopes escaldades”

dijous, 1 de setembre de 2011

Heribert Barrera i Costa

Després d’un temps vacacional torno a escriure al bloc. Lamentablement tinc que començar parlant de la mort d’Heribert Barrera que es produïa a finals d’aquet mes d’agost, el dia 27.


Heribert Barrera, va néixer el 6 de juliol de 1917, la seva vida ha estat marcada per la constant lluita per defensar la independència, els drets i llibertats de Catalunya. Va ser president del Parlament de Catalunya des del 1980 fins el 1984 com a membre d’Esquerra Republicana de Catalunya.


Barrera va estar lluitant al front de l’Ebre i es va haver d’exiliar a França des don va ser un dels refundadors d’Esquerra Republicana de Catalunya. Al 1977 va ser elegit diputat al Congrés dels Diputats fins el 1980 que passaria a ser Diputat al Parlament de Catalunya i posteriorment al 1988 i gràcies als 14 diputats d’ERC guanyats a les eleccions, passaria a ser el primer President del Parlament desprès de la seva restauració. L’any 1991 seria elegit parlamentari Europeu fins l’any 1994.

Ha estat guardonat amb la Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya i ha presidit la manifestació més important de la historia de Catalunya amb un milió i mig d’assistents, el 10J “Som una nació, Nosaltres decidim”


Bon viatge als guerres que al seu poble són fidels. Honor i Glòria, Heribert Barrera! 

Que els que quedem en siguem dignes i aconseguim aviat el que ell (com tants d'altres!) no ha pogut veure. 

Visca Catalunya Lliure!