L’espai de la musica: Aquí és nadal i estic content! - La Pegatina

Frase feta del mes

“Pel desembre, gelades i nevades i sopes escaldades”

diumenge, 9 d’octubre de 2011

L'octubre i la temporada de bolets


Pinetell (Lactarius deliciosus)
L'octubre obre generalment la temporada de bolets, una activitat que a Catalunya s’ha anat assentat molt i podria dir que s’ha convertit en una tradició, ja que dóna lloc a fires i mercats gairebé dedicats exclusivament a aquest producte del bosc. A banda de les activitats comercials són molts els concursos de boletaires que s'organitzen per aquestes dates, en què els participants generalment utilitzen la competició per a fer uns bons esmorzars comunitaris i també ens serveixen per saber si està sent una bona temporada o no, depenent dels quilos collits.

Al mercat, però, de rovellons n'hi trobem encara que faci calor i no plogui, perquè n'arriben carretades des de Soria i fins i tot des de Sèrbia.  

També en els últims anys a la televisió publica de Catalunya (TV3) es pot veure un programa didàctic sobre el mon boletaire. A part també hi trobem espais humorístics; “el temps dels bolets”, que ens diu les zones on trobarem mes bolets i de quina espècie durant la setmana; una nova secció en la qual alguns nens cuinen receptes de bolets i al final del programa ens faciliten una senyora recepta d’algun restaurant de la zona.