L’espai de la musica: Aquí és nadal i estic content! - La Pegatina

Frase feta del mes

“Pel desembre, gelades i nevades i sopes escaldades”

diumenge, 22 de gener de 2012

14 d’Abril, Macià contra Companys

Ja fa temps que volia fer un “post” de la pel·lícula “14 d’Abril, Macià contra Companys”, una pel·lícula en la que vaig tenir l’oportunitat de participar-hi com a figurant. Per culpa del poc temps que tinc encara no l’havia pogut fer. Es una producció de Minoria Absoluta i de TV3.

Una ficció televisiva, sota l’aparença d’un documental enregistrat l’any 1932, però amb els mètodes, l’estil i els mitjans d’avui dia. La pel·lícula ens conta el que va passar a Barcelona entre el 14 i el 17 d’abril de 1931, els tres dies de la vigència de la República Catalana. Tot plegat, amb l'objectiu de mostrar la grandesa i la precarietat d'un gest mig improvisat per part de Companys, corregit en clau sobiranista per Macià, i que va derivar en una baralla a crits entre els dos grans mites de la nostra història contemporània. Va ser una acció audaç que va fer caure el rei i va fer possible l'autogovern català, per primer cop des de 1714.

Personal ment la pel·lícula m’ha agradat moltíssim i per acabar, felicitar a Minoria Absoluta i a TV3 per ser els primers que fan una pel·lícula d’aquest moment de la nostra historia i que fins ara havia estat poc tractat.