L’espai de la musica: Aquí és nadal i estic content! - La Pegatina

Frase feta del mes

“Pel desembre, gelades i nevades i sopes escaldades”

dimecres, 19 de desembre de 2012

El bosc


L’any 1936 comença una època obscura i trista per a Espanya, la Guerra Civil. Basada en un relat d’Albert Sánchez Piñol, neix la fantàstica pel·lícula “El bosc” que ens conta la història d’una família del Matarranya. “El Bosc” és un projecte del director Óscar Aibar i està produïda per Fausto Produccions i TV3 amb la participació de TVE i la col·laboració de l’ICEC.

Les milícies anarquistes prenen el poder a la comarca del Baix Aragó. En una masia situada al Matarranya viuen el Ramon i la seva dona, la Dora. La seva família porta dècades guardant un secret ancestral, l’aparició d’unes misterioses llums que es fan visibles dos vegades a l’any, entre la mala herba d’un estrany bosc proper a la masia. Diuen que són la porta a un altre món, però qui les travessà, es creu que no torna mai més. Un anarquista enamorat de Dora, vol matar al Ramon, que és acusat de feixista i, aquest, es veurà obligat a travessar les llums.

Una història que combinarà en tot moment l’intriga d’allò que hi ha més enllà de les llums i una Espanya en plena Guerra Civil. A diferencia d’altres pel·lícules, no descriu la misèria d’uns i altres sinó que se centra en el temes de l’amor i la supervivència que esdevenen el centre del drama. Un fantàstic film que ens recorda a pel·lícules amb tant d’èxit com “El laberinto del Fauno”. T’agraden la ficció, la intriga i la història? Doncs no te la pots perdre!