L’espai de la musica: Aquí és nadal i estic content! - La Pegatina

Frase feta del mes

“Pel desembre, gelades i nevades i sopes escaldades”

dilluns, 3 de desembre de 2012

Fènix 11.23


Una societat atemorida és potser la millor arma de les dictadures. Suposo que estarem d’acord en què Espanya l’any 2004, era ja una democràcia consolidada, oi? Doncs resulta que no, Espanya encara no era una democràcia i Èric Beltran n’és un dels molts casos que confirmen l’afirmació que Espanya no era una democràcia consolidada totalment ja que en determinats casos utilitzava la por per aconseguir els seus objectius.

A la tardor de l’any 2004, Èric Bertran, un nen de 14 anys, crea una web inspirada en Harry Potter i l’Orde del Fènix per defensar la llengua catalana. Una nit, trenta guàrdies civils de la brigada antiterrorista de Madrid irrompen a casa seva i l’acusen de terrorista informàtic. El seu crim: enviar un correu electrònic a una cadena de supermercats demanant l’etiquetatge en català.

Ara aquets fets són protagonistes de la pel·lícula Fènix 11.23, que reviu aquests fets d’una manera magistral, amb l’excel·lent direcció de Joel Joan i Sergi Lara; i amb el guió d’Albert Plans Soriano i d’Hèctor Hernández Vicens. Tot amb un important treball de documentació al darrera que es fa ben present durant la pel·lícula. Finalment, amb uns autèntics actorassos que s’introdueixen perfectament en el paper: Nil Cardoner, Rosa Gàmiz, Àlex Casanovas, Pau Poch, Roberto Álamo, Ana Wagener, Lluís Villanueva, Adrià Garcia, Mireia Vilapuig, Pepo Blasco, Pep Tosar i Àngels Poch.

Una pel·lícula molt recomanable que, si encara no l’heu vista, no us la podeu perdre!!