L’espai de la musica: Aquí és nadal i estic content! - La Pegatina

Frase feta del mes

“Pel desembre, gelades i nevades i sopes escaldades”

dimecres, 9 de gener de 2013

El retaule del flautistaEl retaule del flautista és una farsa que parteix del conte clàssic del “Flautista d'Hamelín” i que està basada en l’obra de teatre escrita per Jordi Teixidor l’any 1968. L’obra que va ser escrita en els últims anys del franquisme, precisament volia ser una denuncia d’aquest. Però també critica la corrupció política, fet que li dona plena vigència. Tot en un context divertit i incisiu, que seran la clau d’aquest musical satíric català.

L’obra que ha estat rodada al Poble Espanyol de Barcelona, està dirigida per Ricard Reguant i coproduïda per TV3. Repleta de cançons amb molta ironia. Conserva al peu de la lletra el guio de l’obra de Jordi Teixidor, excepte en la orquestració que ha estat un pel retocada pel músic Pep Sala per tal de fer-la més moderna, amb un gran èxit.

La grandesa de l’obra? que va ser escrita fa més de quaranta anys i conserva plena validesa. Uns divertits regidors, encegats pels diners i interessos personals, amb diversos accents: Mallorquí, Valencià, Tarragoní, Lleidatà... que volen ser la crítica que la corrupció es troba en tots els punts del país. Igual que la presentació de bastides en algunes cases o la freqüent presencia de carros, representen crítiques al boom de la construcció i a l’excés de cotxes.

Carles Canut, el ferrer, és el cap de la milicià representant la força bruta sempre al servei del poder i, de tant en tant, corrupta com ells. Igual que Enric Serra, que representa el reverend, un reverend que precisament no deixarà l’església en bon lloc, més aviat, representarà una peça més d’una taula d’escacs presidit per la corrupció i on els peons són el poble.

Un repartiment impecable d’actors dels quals alguns son: Joan Pera (batlle), Arnau Puig (el sabater), Gisela (narradora),  Xènia Reguant (filla del batlle), Iban Labanda (narrador), uns excepcionals ballarins, etc...

Una grandíssim musical que de ben segur se us farà molt divertit, riureu, i, sense cap dubte, us deixarà molt bon regust!!