L’espai de la musica: Aquí és nadal i estic content! - La Pegatina

Frase feta del mes

“Pel desembre, gelades i nevades i sopes escaldades”

dissabte, 5 de gener de 2013

La màgia dels Reis Mags


La tradició més reial de tota Catalunya i potser la més estimada, són els Reis Mags. Tot nen petit desitja durant tot l’any que arribi la nit del 5 de gener, on petits i grans donen la benvinguda  a ses majestat els Reis d’Orient en diverses cavalcades arreu de Catalunya. El dia 6 de gener, en canvi, serà el dia més matiner de l’any, ja que tots els nens desitgen veure el regals que han repartit els patges dels Reis d’Orient durant la nit.

Els Reis Mags d'Orient conformen part dels personatges nadalencs que es dediquen a repartir regals, com el tió, Sant Nicolau o l'esperit de l'Hivern. Ho porten fent segles!!

La tradició explica que els Reis Mags van fer en un primer moment regals al nen Jesús i, posteriorment, van començar a repartir regals entre els nens d’arreu del món durant el seu viatge de tornada. En un principi els Reis solament eren personatges misteriosos que arribaven de nit sense que ningú els veiés. Però en l’actualitat, la nit de Reis és encapçalada per les cavalcades on els nens van a rebre els Reis que arriben en carrosses a tots els pobles i ciutats. Els reis responen amb el llançament de caramels per a tots els nens.