L’espai de la musica: Aquí és nadal i estic content! - La Pegatina

Frase feta del mes

“Pel desembre, gelades i nevades i sopes escaldades”

dijous, 2 de gener de 2014

El pessebre vivent

Pessebre vivent Corbera /
Associació Amics de Corbera.
La tradició de fer pessebres vivents podríem dir que és força moderna. Tot i què l’adjectiu “moderna” potser no és del tot cert, ja que l’any 1327 ja s’hi feia una representació del naixement de Jesucrist a la Seu de Barcelona. De fet, els Pessebres vivents consisteixen en les dramatitzacions rituals o recreacions del naixement de Crist que tenen lloc al voltant de Nadal.

L’any 1956 al poble andorrà d’Engordany s’hi va realitzar el primer pessebre vivent dels Països Catalans. Des d’on ràpidament s’estendria aquesta tradició al nostre país.

El considerat primer pessebre vivent que es va realitzar a Catalunya va ser el de Corbera de Llobregat el 24 de desembre de 1962. Compta amb la participació de més de 200 actors i està situat en un punt estratègic del poble, la Penya del Corb, la qual cosa permet que sigui un dels pessebres vivents més bonics del Principat. Però també n’hi ha arreu del territori com el pessebre vivent de Gunyoles d’Avinyonet que compta amb una escenificació parlada en diversos escenaris.

Els pessebres vivents més importants de Catalunya es troben agrupats en l'Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya.