L’espai de la musica: Aquí és nadal i estic content! - La Pegatina

Frase feta del mes

“Pel desembre, gelades i nevades i sopes escaldades”

dimarts, 15 d’abril de 2014

Processó del Silenci de Badalona

Pas de la Processó del Silenci de Badalona / Josep M.T.
La processó del Silenci de Badalona és considerada una de les més antigues i emotives de Catalunya, que juntament amb la Dansa Macabra de Verges conformen les dues processons més populars del principat. Els seus orígens daten de l’any 1.628, quant un grup del poble va començar aquesta tradició després de reunir-se al cementiri parroquial de Santa Maria.

La processó Badalonina, coneguda també com la Processó dels Misteris i Celebració de la Paraula, té lloc el Dijous Sant a la nit. Primerament es realitza el Cant de la Passió davant de l’església de Santa Maria, on s’inicia la cerimònia. Seguidament, i amb un rigorós silenci, els misteris avancen lentament pels carrers del barri Dalt de la Vila. Un silenci que tan sols és interromput per un conjunt de nens que reprodueixen el típic cant de Record i memòria: “Record i memòria de la passió que va patir Déu Nostre Senyor, Jesucrist”. La processo avança sota una total foscor, nomes trencada per la il·luminació de les espelmes dels devots i petits focs. Finalment i en acabar el recorregut es fa la Celebració de la Paraula.

Processó del Silenci de Badalona / Mireia Romagosa

Una processó que ha arribat fins als nostres dies gràcies a la vitalitat i esforç, tant individual, com col·lectiu, de les persones que s’hi senten fortament vinculades.