L’espai de la musica: Aquí és nadal i estic content! - La Pegatina

Frase feta del mes

“Pel desembre, gelades i nevades i sopes escaldades”

dimarts, 13 de maig de 2014

Girona, temps de flors

Foto: Laura Gelats
Un concert de colors vistosos i aromes penetrants que ens apropa al patrimoni cultural del Barri Vell de Girona. Així és com podríem definir la tradicional mostra “Girona, temps de flors”, una exposició de flors que converteix en un gran jardí el centre històric d’aquesta ciutat.

Els orígens d’aquesta festa es remunten a temps foscos, concretament a l’any 1954, quant un grup de dones de la Secció Femenina de l’agrupació feixista, Falange, van muntar una petita exposició de flors al Teatre Municipal de Girona. Una mostra que va tenir seguiment i que va anar creixent a poc a poc. Tot i que el certamen anava canviant d’ubicació, cada edició estava més consolidada; però no seria fins l’any 1992 quant aquesta exhibició es situaria al barri vell de Girona.

Foto: Jordi Becerra

Ara, cada mes de maig podem gaudir d’un magnífic itinerari colorit que ens duu per diverses places i carrers, patis i jardins i, fins hi tot, museus de la ciutat. Tot en un recorregut canviant a cada una de les edicions. A més a més entorn d’aquesta exposició hi ha un bon grapat d’activitats, mostres d’art, un concurs fotogràfic i un concurs d’aparadors.

Foto: Jordi Becerra

¡No té pèrdua!