L’espai de la musica: Aquí és nadal i estic content! - La Pegatina

Frase feta del mes

“Pel desembre, gelades i nevades i sopes escaldades”

Costums i tradicions

Catalunya te una cultura molt diversa podríem començar parlant de la sardana que es considera la dansa nacional de Catalunya. S'acompanya amb el so dels instruments de la cobla. També podríem parlar del ball de bastons i la jota de les Terres de l'Ebre que són danses populars catalanes, així com les cantades d'havaneres, pròpies de la costa.

Una de les tradicions mes reconegudes internacionalment són els castellers, una tradició originària dels Balls Valencians. S'ha acabat estenen per tot el territori català. Els diferents grups castellers, intenten formar-ne la més alta i de millor estructura, coronats amb l’anxaneta, un nen o nena que aixeca el braç en coronar el castell.

El 11 de setembre, se celebra La Diada Nacional de Catalunya, la festa nacional de Catalunya i es commemora anualment recordant la darrera defensa de Barcelona l'11 de setembre de 1714.

El 23 d'abril, se celebra Sant Jordi, patró de Catalunya. Es costum d’aquesta festa regalar roses a les noies i llibres als nois.

El 23 de juny, vigília del dia de Sant Joan, se celebra la revetlla de San Joan. Aquest dia tal i com marca la tradició, es fan fogueres als carrers de les ciutats i pobles per tal d’allunyar els dimonis, les malalties, les plagues d’insectes... se sol fer un sopar amb els amics o veïns i per acabar es menja una coca típica.

Encara en podria anomenar moltes més ja que Catalunya és un país ric en cultura i tradicions. Al bloc les anirem explicant una a una.

Post al bloc: