L’espai de la musica: Aquí és nadal i estic content! - La Pegatina

Frase feta del mes

“Pel desembre, gelades i nevades i sopes escaldades”

Pel·lícules

A Tradicions, Músiques, Pel·lícules... Catalanes es pretén donar a conèixer tots els films de producció catalana. Mitjançant les xarxes socials i el bloc.


El cinema en català va recuperar el seu vigor el 1975 quan, amb la finalitat de la dictadura franquista, es permeten les manifestacions culturals en llengua catalana, i es funda l'Institut del Cinema Català. El cinema català ha experimentat un fort creixement els darrers anys, fins a tal punt que s'ha convertit en una de les principals indústries de Catalunya. L'aparició de l'Acadèmia del Cinema Català i els premis Gaudi han contribuït d'una forma molt important en la seva difusió i creixement, a més a més han permès dotar el cinema català de gran prestigi.

A Catalunya també s'hi celebren nombrosos festivals dedicats al cinema, del que destaca el Festival de Cinema de Sitges, considerat un dels millors certàmens cinematogràfics d'Europa, i el número u en l'especialitat de cinema fantàstic. Però també en trobem d'altres com la Mostra Internacional de Cinema Llatinoamericà (Lleida), la Mostra Internacional de Films de Dones (Barcelona) o el Festival Internacional Documental de Barcelona.

Post al bloc: