L’espai de la musica: Aquí és nadal i estic content! - La Pegatina

Frase feta del mes

“Pel desembre, gelades i nevades i sopes escaldades”

Us recomanem

El cas dels catalans: El 20 de juny del 1705, a la ciutat de Gènova, els comissionats catalans Domènec Perera i Antoni de Peguera i l'enviat de la reina Anna d'Anglaterra, Mitford Crowe, van signar un pacte pel qual la corona anglesa prometia "la seva garantia perpètua per a assegurar els privilegis i lleis del Principat", en moments en què la nació catalana lluitava contra els exèrcits espanyol i francès per salvaguardar la seva llibertat i el seu sistema constitucional, que va ser finalment suprimit pels decrets de Nova Planta. La corona anglesa, malauradament, no va complir el seu compromís i deixà el poble català a la seva sort, en manifesta inferioritat davant dels ocupants. Ja el mateix 1714 diputats anglesos van fer sentir la seva protesta pel que s'anomenà "el cas dels catalans".DeMediterràning.com: és una agència de viatges online especialitzada en les destinacions de costa i neu a Catalunya i Andorra. En aquest blog trobaràs una completíssima guia de viatge amb informació, recomanacions, consells i curiositats sobre les destinacions que decideixis per passar les vacances.Havanerus: El Bloc Havanerus està dedicat a la investigació, difusió i divulgació de l'havanera i el cant de taverna en general. Un gènere que ha esdevingut un cant popular dintre de la Cultura Catalana.

El Joc de Catalunya: de l'Espai Terra pretén donar a conèixer curiositats sobre la geografia, la història, la gastronomia i les tradicions del nostre país. Participa cada setmana i tria una de les respostes que et proposem. Podràs guanyar cada setmana nits de turisme amb encant i al final de temporada podràs optar a grans premis com un cotxe TATA Vista, un viatge per a dues persones a Jordània i més d'un centenar de premis.


La Marató de TV3: és un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 i enfocat a obtenir recursos econòmics per a la investigació científica de malalties que, ara per ara, no tenen curació definitiva.

Però La Marató de TV3 va més enllà de l'obtenció de fons. Té una important tasca de sensibilització de la població catalana respecte a les malalties a les quals es dedica i a la necessitat de potenciar la recerca científica per prevenir-les i/o curar-les. Per a La Marató és tan important la recaptació de diners com la divulgació científica, la conscienciació i l'educació de la societat en la cultura científica.


Festes.org: Una finestra oberta al món de la cultura popular catalana i especialment, una porta d’entrada a les festes populars, enteses com aquells esdeveniments col·lectius que tenen lloc a l'espai públic, en els que cadascú és participant actiu -i no només un espectador- i que estan formats majoritariament per activitats rituals que compten amb la participació simultània de persones de diferents generacions.